Barend

Barend is dus mijn naam; 51 jaar, geboren en getogen in de Heerlijkheid Bergen, trotse vader van een geweldige zoon van 17 jaar oud, de vriend van Jacky en al 31 jaar in dienst bij de overheid waar ik in de eerste 10 jaar de analoge veiligheid voor de burger op straat probeerde te waarborgen. De afgelopen 21 jaar probeer ik deze veiligheid voor de burger te waarborgen binnen de virtuele wereld.

In eerste instantie zou ik eigenlijk niet mee gaan fietsen in Kenia, maar zou ik eigenlijk alleen maar meetrainen met (vooral) Jacky. Ik ben redelijk sportief en hield mij, voordat ik in aanraking kwam met fietsen voor Kenia,  op sportief gebied voornamelijk bezig met survival- en obstacle runs (was bezig met het halen van een start licentie, maar een blessure gooide roet in het eten) en hardlopen (mijn doel is sinds ik 50 ben om onder de 40 minuten te lopen op de 10 kilometer). Fietsen deed ik voornamelijk in het dorp en heel soms naar mijn werk in Amsterdam.

Toen Jacky aangaf dat zij in Kenia voor het goede doel ging fietsen met vriendin Marleen, had ik direct aangegeven dat ik mee zou trainen om Jacky en Marleen bij te staan en te motiveren voor en bij deze geweldige uitdaging. Door omstandigheden kon ik niet direct aangeven of ik mee zou gaan, maar na vele enthousiaste verhalen over het VDT project, de vele gezamenlijke kilometers fietsen en een aardige meevaller heb ik toch besloten om mee te gaan.

Niet alleen het fietsen in een geweldige omgeving maar voornamelijk het project voor de weesmeisjes hebben mij over de streep getrokken. Binnen mijn werkzaamheden ben ik er voor de burger, binnen m’n sociale leven heb ik tot twee jaar geleden eigenlijk aan een stuk door diverse functies bekleed als coach, redacteur, leider, trainer en bestuurslid van de voetbalvereniging BSV “Bergen”. Toen er een fusie tot stand kwam met zustervereniging Berdos, was dat een mooi moment om ‘af te zwaaien’ en mij te richten op andere interesses.

In Nederland kunnen wij vreselijk mopperen; bijna niets is goed, alles moet eigenlijk op een andere manier gedaan worden en iedereen heeft een eigen mening. Ik mopper ook wel eens alleen ik realiseer bij ter dege hoe goed het wij hebben in ons Nederland. Kijk om je heen, bekijk het nieuws en je mag ontzettend blij zijn dat je mag leven in ons mooie landje.

Misschien is het land Kenia wel veel mooier dan ons eigen land, maar de vele weesmeisjes in Kenia zullen dit zeker niet zo zien. Als weesmeisje sta je zo ongeveer aan de onderkant van de sociale ladder in Kenia en heb je weinig tot geen kansen om jezelf te redden in de maatschappij. Veel van deze meisjes belanden dan ook in de prostitutie en/of mensenhandel. Iets wat je als ouder geen enkel kind wenst. Daarom is het project van VDT ook een project waar ik vreselijk enthousiast van raak! Hoe mooi is het wanneer weesmeisjes in hun eigen land een gedegen opleiding krijgen om zodoende voor zichzelf te kunnen zorgen en misschien nog mooier, met deze opleiding veel te kunnen betekenen voor lotgenoten en/of inwoners van Kenia.

Ik wil dus graag die vele kilometers fietsen en geld inzamelen voor deze meisjes. Voor mij is er niets mooier om mensen te kunnen helpen, of ze nou in mijn directe omgeving leven of hier heel ver vandaan!

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No connected account.

Please go to the Instagram Feed settings page to connect an account.