De Uitdaging

Van 10 t/m 22 oktober 2018 vindt de off-road fietsreis plaats. Na reeds vijf succesvolle edities is dit jaar wederom een prachtige en uitdagende route uitgestippeld van ongeveer 500 km. Dit keer van Nairobi naar Amboseli National Park, de Chyulu Hills en Tsavo West National Park. We fietsen via kleine dorpjes, uitgestrekte savannes en wildparken circa 60-70 km per dag. Voor de liefhebbers kunnen de dag etappes een stukje langer worden gemaakt. Dat wordt trappen, zweten en stof happen! De accommodatie is back-to-basic en avontuurlijk; onderweg slaan we onze tenten op in de wildernis of bij een lokaal schooltje. Ook is er gelegenheid om tijdens een rustdag een game drive te maken. We eindigen na 7 dagen fietsen aan de kust ten zuiden van Mombasa. Hier brengen we een bezoek aan onze projecten, vieren we een feestje en kunnen we heerlijk bijkomen in een mooi hotel aan het strand.

De begeleiding tijdens deze fietstocht zal bestaan uit gidsen, support auto’s, technische ondersteuning, EHBO voorzieningen, flying doctors in geval van nood. En natuurlijk gaat er ook een kookteam mee om ons van eten en drinken te voorzien.

Ook zullen wij aanwezig zijn om te assisteren bij de meisjesdag op zaterdag 20 oktober. De leerlingen van het Segbroek College in Den Haag (een van de belangrijkste en langst betrokken sponsor van VDT) bezoeken al meer dan 17 jaar de VDT-projecten en scholen.

Tijdens de meisjesdag komen de Nederlandse leerlingen en de weesmeisjes samen en worden er allerlei activiteiten gedaan, zoals sport en spel, een danswedstrijd en er wordt een groot feest gehouden.

Kortom, een onvergetelijke dag voor iedereen…

En hier doen we het allemaal voor:

Structureel en efficiënt bouwen aan de toekomst van kinderen in Kenia!